Tvoja košarica

Podpora: info@baby-birdy.si

Brezplačna dostava za naročila nad 30 €
Dostava v 1-2 delovnih dneh

Popolna nega otroške zadnjice

Se kljub rednemu menjavanju plenic še vedno srečujete z razdraženo, pordelo in vneto kožo na zadnjici ter nimate idej kaj bi še lahko storili?

Pri BabyBirdy smo za vas pripravili nasvete s katerimi bo razdražena koža postala preteklost! 

Dobro je, da veste, da se koža malčkov v prvem letu še vedno razvija in je izrazito občutljiva. Tako je še bolj dovzetna za vnetja, iritacije in ostale kožne spremembe.

Katere so posebnosti otroške kože?

  1. Je skoraj 5-krat tanjša od kože odraslih, vsebuje več vode in manj maščob.
  2. Kožna bariera še ni razvita, zato je tudi bolj izpostavljena bakterijskim in glivičnim okužbam.
  3. Je zelo prepustna in zaradi tega še bolj občutljiva na škodljive vplive iz okolja ter tudi pospešeno izgubo vode, ki privede do izsušitve kože.

Razdraženost se najpogosteje pojavlja ravno na področju nošenja plenic, saj je kombinacija mokrote in draženja plenice velikokrat razlog za nastanek kožnih težav kot so plenični dermatitis, alergijski in plenični izpuščaj.
Ob tem vaš dojenček postane nerazpoložen in svoje nezadovoljstvo kaže na različne načine kot so jok, razdraženost ali celo nespečnost.

Pravilno previjanje

Pomembno je, da plenico vašega otroka zamenjate najmanj 5 do 7-krat na dan.
Če ugotovite, da se je malček pokakal ali polulal, jo takoj zamenjajte, saj ni dobro, da je koža dolgo časa v stiku z mokroto.

Bodite pozorni tudi pri izbiri plenic. Ta naj ne bo pretesna saj s tem zrak ne more krožiti in sproti sušiti kože, kar ustvari dodatno vlago in draženje kože. Ob menjavi pustite vašega malčka na zraku malce dlje časa, saj bo koža ob tem lahko zadihala in se dodatno posušila.

Je uporaba kreme za zadnjico priporočljiva?

Krema za zadnjico je vsekakor eden izmed izdelkov, ki bo pomagal zaščititi in pomiriti razdraženo kožo vašega malčka. Poleg tega bo pomagal tudi zaceliti in ublažiti vnetja ter kožne spremembe, ki so že prisotne na koži dojenčka.  

Pri izbiri kreme imejte v mislih, da je izdelek v neposrednem stiku z malčkovo kožo, ki je v prvem letu še toliko bolj prepustna, zato je dobro, da je narejen iz sestavin, ki so koži prijazne in je ne bodo še dodatno razdažile. 

Naravna otroška kozmetika je vsekakor prava odločitev za nego kožnih tegob na področju zadnjice!

Kaj so pomembne lastnosti dobre kreme za zadnjico?

– kožo vlažijo
– ščitijo pred prodiranjem mikrobov in visoke vlažnosti
– koža po nanosu kreme še vedno lahko ‘diha’
– spodbujajo celjenje in imajo protivnetno delovanje
– narejene so iz naravnih sestavin, ki so prijazne do dojenčkove kože

BabyBirdy izdelki so nastali ravno zaradi skrbi in ljubezni do naših otrok. Zato so vse sestavine naravne, skrbno izbrane ter namenjene potrebam otroške kože.

Naravna otroška krema BabyPanda je eden izmed naših najbolj priljubljenih izdelkov. Specialist za nego otroške zadnjice, ki ga starši naravnost obožujete.

Edinstvena mešanica, ki vsebuje naravno sivkino, mandljevo, oljčno in kokosovo olje, kožo pomirja, preprečuje pordelost, draženje in vzdržuje optimalno kožno ravnovesje. Zaradi skrbno izbrane sestave je otroška krema primerna za uporabo že od rojstva dalje.

Nega zadnjice z BabyPando je preprosta!

Majhno količino kreme ob vsaki menjavi plenic nanesite na suho kožo v predelu dimelj in zadnjice ter jo nežno vtrite. Tako boste ustvarili zaščitni sloj, ki bo kožo nahranil in hkrati varoval pred vlažnostjo plenic.

Pravilno čiščenje

Poleg rednega previjanja je pomembno tudi vsakodnevno čiščenje zadnjice.
Pri tem velja pravilo, vedno od spredaj nazaj. Ne pozabite, da je tudi po čiščenju zadnjice potrebno nežno posušiti, saj se želite izogniti dodatni vlagi. 

Umivajte jo s pomočjo mlačne vode in krpe, ki ni pregroba, saj bi lahko poškodovala nežno in občutljivo kožo vašega malčka.
Vedno se prepričajte, da krpe, ki jih uporabljate za čiščenje dojenčkove kože, niso oprane z mehčalcem ali agresivnimi pralnimi sredstvi, ki lahko na koži poslabšajo vnetje ali sprožijo alergijsko reakcijo.

V primerjavi z drugimi otroškimi šamponi, je naš BabySharky izjemno nežen in primeren tudi za najbolj občutljivo otroško kožo.
Mešanica naravnih sestavin, ki ne draži oči, učinkovito odstrani nečistoče in kožo ob čiščenju dodatno neguje in nahrani.

Dragocen izvleček ovsa in hranila organske aloe vere, sta popolna za pomirjanje razdražene in vnete kože. Za dodatno zaščito pa bo poskrbelo kokosovo olje, ki pomaga pri regeneraciji in zaščiti kože. 

BabyBirdy, naravna nega za občutljivo kožo naših najdražjih. Je veganska, dermatološko testirana in okolju prijazna otroška kozmetika, ki navdušuje družine!

Brezplačna dostava

nad 30.- €

Hitra dostava

s kurirsko službo GLS

Naravne sestavine

za zdravje vaših otrok

100% Varen nakup

PayPal / MasterCard / Visa