Tvoja košarica

Podpora: +38640844874

Brezplačna dostava za naročila nad 30 €
Dostava v 1-2 delovnih dneh

Dobro za ljudi, živali in okolje.

Zakaj smo razvili Baby Birdy

Manj je včasih več - to velja tudi za nego kože naših otrok.

Kot starši smo pogosto zasuti z goro nepotrebnih izdelkov za nego, a mi smo tu, da se temu zoperstavimo. Zavzemamo se za skromno, a skrbno premišljeno kolekcijo naravnih izdelkov, ki vam prinašajo preglednost in brezskrbnost.

 
Všeč nam je, kar počnemo

Čista ljubezen

Čista ljubezen do naših otrok in naravnih sestavin. V vsakem obdobju življenja naših najdražjih želimo le najboljše. V Baby Birdy izlivamo strast in ustvarjalnost, v naše delo pa vložimo vse svoje srce in dušo ter pri tem delamo dobro.

Z veliko mero navdušenja in še večjo skrbnostjo se dan za dnem ukvarjamo z razvojem in izboljšanjem naših izdelkov. BabyBirdy vam daje zagotovilo, da za svoje najdražje delate najboljše.

Brezkompromisni pristop

Visokokakovostne formule

Z BabyBirdy uporabljamo edinstven pristop k negi otrok in uporabljamo preproste, a visokokakovostne in učinkovite sestavine.

Celotna paleta izdelkov BabyBirdy je naravnega izvora in vsebuje dragocena olja, nenasičene maščobne kisline ter negovalne vitamine, minerale in rastlinske izvlečke. Struktura dojenčkove kože je izjemno delikatna. Njena naloga je, da razvije naravno odpornost. Naše formule spodbujajo razvoj kože, ki potrebuje zaščito, da se lahko zdravo razvija. Naši izdelki čistijo, negujejo in preprečujejo vnetja. Blažijo rdečico in srbenje ter spodbujajo obnovo celic – idealni so za vsakodnevno nego in ohranjanje žametno mehke, zdrave otroške kože.

Na nas se lahko zanesete.

Vsakdanje življenje z otroki je ogromna dogodivščina. Uživajte v čarobnih trenutkih umazanih rok, razmazanih ust, trave in blatnih madežev od glave do nog.

Želimo, da naši malčki odkrivajo svet, se sproščajo, valjajo in se domov vračajo umazani.

Na naše izdelke se lahko zanesete; nežna, varna higiena in nega brez onesnaževalcev. Kajti za nas starše je zaščita naših otrok in njihovo dobro počutje naša najpomembnejša prednostna naloga.

Zasnovano v Švici, izdelano v Sloveniji

V najlepši deželi na sončni strani Alp.

Dermatološko testirano

Vsi produkti so dermatološko testirani in certificirani.

Naravno poreklo

Izbiramo le naravne sestavine, ki jim lahko omogočimo sledljivost.

Brez škodljivih snovi

Naši izdelki ne vsebujejo parabenov, silikonov, sulfatov, mineralnih olj, PEG in sintetičnih barvil.

Z mislijo na okolje

Skrbimo za okolje ter nenehno izboljšujemo svoje izdelke in embalažo.

Brez testiranja na živalih

Svojih izdelkov nikoli nismo testirali na živalih in jih tudi v prihodnje ne bomo. Sestavin ali formulacij ne pridobivamo od dobaviteljev, ki izvajajo ali naročajo testiranje na živalih.

0 % parabenov, silikonov, PEG, mineralnih olj, sulfatov ali sintetičnih barvil.

Garantirano.

Poskrbite za zdravje že od malih nog

Hormonsko aktivne snovi, alergena barvila, umetni vitamini, rakotvorni konzervansi – tudi izdelki za nego dojenčkov in otrok lahko vsebujejo škodljive snovi, ki lahko tlakujejo pot resnim in kroničnim boleznim.

Zakaj so ogroženi prav najmlajši

Občutljiva otroška koža je kot zunanja pregrada do petkrat tanjša, njena celična struktura pa ni tako čvrsta kot pri odrasli koži. Zato vsaka snov, ki jo nanesemo iz zgornje plasti kože, brez preusmeritve doseže vezivno tkivo pod njo ter se od tam razporedi in odloži v še nezrelem organizmu, tj. v organih. Pomembne naravne funkcije in fiziološki presnovni procesi so tako lahko blokirani in motijo zdrav razvoj otroka. Možne posledice so naslednje: Alergije, astma, kronična dovzetnost za okužbe, hormonske motnje, rak, motnje rasti, poškodbe živcev, draženje kože in bolezni, kot je nevrodermatitis.

Vredno se je poglobiti v sestavine

Od leta 1997 morajo proizvajalci izdelkov za nego v  EU navajati vsebino v skladu z “Mednarodno nomenklaturo kozmetičnih sestavin” (INCI). Namen tega je zagotoviti preglednost in pomagati potrošniku pri odločanju o nakupu. Če pa si podrobneje ogledate sestavo, boste naleteli na številne, večinoma tuje zveneče izraze in kemijska imena, ki jih ni vedno lahko razumeti. Kaj se skriva za njimi? Katere snovi so neškodljive in katere nevarne za zdravje? Za lažjo orientacijo smo pripravili majhen pregled z najpomembnejšimi kategorijami in sestavinami:

Pri BabyBirdy se zavestno izogibamo naslednjih sestavin:

Mineralna olja se pridobivajo iz nafte in nadomeščajo kakovostna rastlinska olja. Na koži ustvarijo film, ki sicer daje prožnost, vendar koža ne more več dihati in sposobnost regeneracije se zmanjša. Ta plast je koži tujek, saj se prek nje ne more trajno razviti kožna pregrada. Mikrobi in bakterije se pod njo še posebej dobro razmnožujejo – posledica so lahko draženja in vnetja.

Mineralna olja se skrivajo za naslednjimi imeni: mineralno olje, vazelin, petrolatum, paraffinum liquidum, paraffinum subliquidum, cera microcristallina, mikrokristalni vosek, ozokerit, ceresin.

Tako kot mineralna olja so tudi silikoni sintetično proizvedeni polimeri pridobljeni iz nafte. Njihove molekule so tako velike, da ne morejo prodreti v kožo: na koži in laseh ležijo kot film in jih naredijo mehke in negovane. Vendar pa se silikoni ob večkratni uporabi trajno položijo na kožo in lase, kar pa ovira izmenjavo hranilnih snovi. Koža in lasje ne morejo več pravilno dihati in ne morejo več tvoriti lastne zaščitne plasti (lipidne pregrade).

Silikone lahko prepoznamo po končnicah -kon ali -ksan (npr. polisiloksani, dimetikoni, metikoni, ciklometikoni).

Parabeni so kemično proizvedeni konzervansi, ki izdelkom podaljšujejo življenjsko dobo. Kopičijo se v telesu in so kot sestavina kozmetičnih izdelkov domnevno odgovorni za alergije, hude kronične bolezni, kot je sladkorna bolezen, s hormoni povezane rake, kot so rak dojk, testisov ali prostate, neplodnost ali pojav prezgodnje pubertete. Parabeni so lahko še posebej nevarni za nosečnice, zarodke in dojenčke.

Parabene je mogoče prepoznati po končnici -paraben (npr. metilparabeni, etilparabeni, pentilparabeni, benzilparabeni, fenilparabeni, butilparabeni, propilparabeni, izopropilparabeni, izobutilparabeni).

PEG (polietilen glikoli) so kemične, v vodi topne molekularne spojine, ki se proizvajajo na osnovi nafte. Uporabljajo se v številnih izdelkih za nego kože in delujejo kot površinsko aktivne snovi ali emulgatorji, tj. združujejo vodo z oljem in tako izboljšujejo njegovo konsistenco. Na koži pa emulgatorji vežejo tudi koži lastne maščobe, ki se v naslednjem ciklu pranja izperejo iz kože (učinek izpiranja). Koža postaja vse bolj suha, izgublja svojo naravno zaščitno funkcijo in postaja bolj prepustna za onesnaževala in toksine iz okolja. Glavna snov polietilenglikolov je etilenoksid. Ta snov je zelo strupena, mutagena, škodljiva za plodove in rakotvorna.

Prepoznamo lahko derivate PEG/PEG:

  • po kratici “PEG” v povezavi z določeno številko (npr. PEG-8, PEG-15, PEG-32)
  • po “-eth” v imenu snovi. (npr. natrijev lavrov sulfat).

Sintetična barvila kozmetičnim izdelkom dodajajo barvo in so umetno proizvedena iz naftnih derivatov. Največja skupina sintetičnih barvil so azobarvila (katranska barvila). Te sintetične snovi lahko pod določenimi pogoji razpadejo na aromatske amine, ki lahko povzročijo alergije in v najslabšem primeru celo raka.

Sintetična barvila prepoznamo po kratici CI za “barvni indeks” in petmestni številki za njo. (npr. CI 19140, CI 18050, CI 14720, CI 16035).

Priporočila dermatologov

Naravna kozmetika BabyBirdy je odlična izbira za naravno nego občutljive kože novorojenčkov in malčkov. Je brez toksinov, hipoalergena, dermatološko preizkušena in z naravnim poreklom,” pravi pediatrinja Andreja Krebs, dr. med. spec. ped. ‘’Po uporabi izdelkov BabyBirdy je koža voljna, gladka, občutno navlažena in boljšega tonusa. Mazanje z njimi je enostavno, so prijetnega vonja in teksture. Po kozmetiki Baby Birdy koža ni mastna, zato jo lahko uporabljate v vseh letnih časih. BabyPanda, zaščitna krema za otroško ritko, ima dobre lastnosti pregrade. Balzam za prsi s timijanom BabyPingu brez mete učinkovito pomaga pri lajšanju prehladnih težav, odlikuje pa se tudi po lepem, nežnem vonju. BabyBirdy je učinkovit in vsebuje formule najvišje kakovosti. To je naravna kozmetika, ki ji lahko zaupate, saj so njeni aduti 0% strupenih sestavin, nevtralen pH in bogata hranila
Brezplačna dostava

nad 30.- €

Hitra dostava

s kurirsko službo GLS

Naravne sestavine

za zdravje vaših otrok

100% Varen nakup

PayPal / MasterCard / Visa