Tvoja košarica

Podpora: info@baby-birdy.si

Brezplačna dostava za naročila nad 30 €
Dostava v 1-2 delovnih dneh

Plenični izpuščaji

Koža malčkov se v prvem letu še vedno razvija, zato je izrazito nežna in občutljiva ter dovzetnejša za vnetja, iritacije in ostale spremembe.

Ravno plenični izpuščaji so eni izmed pogostejših kožnih problemov, s katerimi se srečujete pri svojih dojenčkih. Posplošeno, jim lahko rečemo kar vnetje kože pod pleničko, saj najpogosteje nastajajo ravno na področjih nošenja pleničk.

Pri BabyBirdy smo za vas pripravili nasvete za nego kože, na kateri se pojavijo plenični izpuščaji in kako s pomočjo naravne otroške kozmetike, preprečite nastanek novih.

Kako in zakaj se plenični izpuščaj pojavi?

Plenični izpuščaj je vnetje kože, ki se izrazi kot rdeča obloga na dojenčkovi ritki. V hujših primerih se lahko ta razširi tudi po ostalih delih telesa ter celo povzroči vročino in resnejše zaplete, pri katerih je obvezen obisk otroškega pediatra.

Ravno zato je pomembno, da izpuščaje pričnemo negovati ter zdraviti v čisto prvi, začetni fazi ter tako preprečimo razvoj hujših težjih oblik.

planicni izpuscaj

Najpogostejša krivca za njihov nastanek sta občutljiva koža in vlaga. In ravno v pleničnem predelu sta ta dva pojava najpogostejša. V kožnem pregibu je koža še toliko tanjša in občutljiva, plenička pa poskrbi za dodatno trenje ter dodatno vlago, saj zadržuje urin in blato vaših malčkov.

Ne glede na to, kako dobre pleničke imate, lahko te spuščajo vlago na dojenčkovo kožo, ki pa je izjemno občutljiva. Tako lahko stik pleničke in vlage s kožo, vodi do nastanka prvih pleničnih izpuščajev.

Kako ga negovati?

Plenični izpuščaji ob pravilni negi izginejo po štirih oziroma petih dneh od prvega izbruha na koži. V kolikor se po tem času stanje ne izboljša, vsekakor priporočamo, da obiščete in se posvetujete s svojim pediatrom.

Med prve ukrepe negovanja spada že zgoraj omenjeno, redno menjavanje plenic, kjer področje vsakič ob menjavi nežno umijte s pomočjo vode ter po tem kožo dobro osušite.

Zelo dobro je, da čim večkrat dnevno poskrbite, da koža na prizadetem področju ‘diha’, tako da malčka pustite vsaj nekaj časa brez pleničke.

Ob pojavu pleničnega izpuščaja, nanj nanesite naravno otroško kremo, ki bo pomagala pomiriti vnetje ter bo kot pregrada med pleničko in občutljivo kožo.

Bodite seveda pozorni, da izbirate naravno nego za dojenčke, ki kože ne bo dodatno razdražila, ampak jo bo zaščitila in pomirila.

plenicni izpuscaj

Pri BabyBirdy smo ravno za ta namen razvili naravno otroško kozmetiko, ki je namenjena negi prizadete kože zaradi pleničnih izpuščajev. BabyPanda, krema za otroško ritko, vsebuje karitejevo maslo, cink, izvleček iz cveta vrtnega ognjiča ter ostale skrbno izbrane sestavine, ki pomirjajo občutljivo in razdraženo otroško kožo. Tako naravna otroška krema ščiti in neguje kožo pred nastankom pleničnih izpuščajev in razdraženostjo zaradi vlage in mokrote.

Ker je narejena iz naravnih sestavin, jo lahko brez skrbi uporabljate na vaših malčkih vse od prvega dne dalje.

Kako lahko preprečite nastanek pleničnega izpuščaja?

Kot smo že omenili, je zelo pomembno, da vašim malčkom redno menjate pleničke. Poskrbite, da so njihove ritke čiste in suhe, preden uporabite novo pleničko ter področje, preventivno namažite z otroško kremo BabyPanda, ki je namenjena negovanju tega področja.

Občutljiva in suha koža

Pri malčkih, ki imajo občutljivo in suho kožo pa je še toliko več možnosti za nastanek pleničnega izpuščaja.

Zato morate biti pri negi takšne kože še posebno pozorni na to, da uporabljate neagresivne izdelke z varnimi sestavinami, ki ob uporabi ne bodo še dodatno razdražili kože vašega malčka.

V tem primeru vam priporočamo uporabo našega naravnega negovalnega losjona BabyKoala, ki vsebuje skrbno izbrane sestavine, primerne za nego občutljive kože, kot je aloe vera, izvleček ovsa, hidrolat sivke in karitejevo maslo. Ima posebno razvito formulo, ki pospešuje obnovo kože in jo hkrati hrani in vlaži.

Brezplačna dostava

nad 30.- €

Hitra dostava

s kurirsko službo GLS

Naravne sestavine

za zdravje vaših otrok

100% Varen nakup

PayPal / MasterCard / Visa