0
×

V košarici ni izdelkov.

30 maja, 2021

5 NASVETOV ZA POMOČ PRI KRČIH

Veliko staršev se v prvih mesecih srečuje z krči, ki lahko izgledajo precej neprijetni za vašega malčka. Potrebno se je zavedati, da gre za pojav, ki je precej pogost, še posebno pri fantkih in da se bo stanje s časom izboljšalo.
Med tem pa smo za vas pripravili nasvete, s katerimi boste lahko pomagali pomiriti malčka in ublažiti krčke.

1.POMIRITEV

Ko opazite, da se vaš malček prične jokati in čutiti nelagodje zaradi krčev, ga naprej poskusite pomiriti, tako bodo vsi ostali koraki, ki jih boste naredili, veliko bolj učinkoviti, kot če bi malček bil razdražen in jokal na ves glas.
Zato ga primite v svoje naročje, objemite in potolažite. Vaša toplina in objem, ga bosta pomagala umiriti, hrati pa tudi preizkusite z načini, ki na splošno pomirijo vašega malčka – to je lahko nežno zibanje, petje, sesanje dude, …

2. SLADKA VODA

Raziskave so pokazale, da majhna količina sladkane vode blagodejno vpliva na pomiritev krčev pri vašem malčku. To lahko pripravite kar sami doma, tako da v skodelici vrele vode raztopite čajno žličko belega sladkorja. Pustite, da se sladkana voda čisto ohladi, saj bi lahko drugače vašega otročka opekli.
Nato previdno in počasi vbrizgajte 2 mililitra sladkane vode v kot ust vašega malčka. To ponavljajte tri dni, dva-krat dnevno. V kolikor se v tem času stanje ne izboljša, prenehajte z uporabo sladkane vode.

3. KAMILIČNI ČAJ

Po poročanju mamic, naj bi pomagalo tudi uživanje kamiličnega čaja vsaj 1-2 uri preden pričnete dojiti vašega sončka. Te so opazile, da so nato malčki imeli veliko manj težav s krčki.
Kamilica je znana po tem, da deluje pomirjevalno, zato bo blagodejno vplivala tudi na vaše razpoloženje.

4. KAPLJICE PROTI KRČEM

V lekarnah lahko kupite različne zelične pripravke, ki so namenjeni prav pomiritvi krčev.
Posvetujte se z pediatrom in skupaj izberite možnost, ki je najbolj primerna za vašega malčka.

5. MASAŽA TREBUŠČKA

Masaža je prav tako ena izmed tehnik, ki je zelo učinkovita pri ublažitvi krčev. Ta spodbudi vetrove in tako olajša neprijetno napenjanje.
Pri masaži bodite pozorni, da je prostor vedno primerno topel, da med njo malčku ne bo hladno.

Z dlanmi masirajte trebušček v smeri urinega kazalca, saj ravno v tej smeri teče tudi prebavni trakt dojenčka.
Začnite na desnem boku, nato nežno zaokrožite navzgor nad popkom in nato naprej navzdol proti levem boku.

Za masiranje trebuščka vam priporočamo uporabo našega Baby Hippo olja, zaradi katerega bo masaža še prijetnejša za vašega malčka, hkrati pa ga bo blagodejno vplival tudi na krčke, saj se bo vaš otroček še lažje sprostil.