0
×

V košarici ni izdelkov.

6 junija, 2021

MITI O NEGI OTROŠKIH LAS

Pri svojih malčkih lahko opazite, da se otroški lasje razlikujejo od las odraslih. Ti so veliko tanjši ter tudi bolj krhki, zato se na njih še toliko hitreje pojavijo vozli, se  razcepijo ali izsušijo.
In ravno zaradi njihove krhkosti ter večje občutljivosti je potrebno negi otroških las posvetiti dodatno pozornost.

Pri Baby Birdy smo za vas pripravili nekaj mitov o negi las vaših malčkov, za katere veliko staršev misli, da držijo.
No danes, vam bomo dokazali nasprotno.

1. MIT : Če obrijem glavo svojega malčka, bodo kasneje zrastli bolj močni in gosti lasje.

Otroci se rodijo z določeno teksturo las, ki se v prvem letu njihovega odraščanja spreminja. Na splošno se tekstura, rast las in njihovo kodranje pri vsakem posamezniku spreminja nekje do pubertete.
Morda se lahko tudi sami spomnite, da ste kot mlajši imeli drugačne lase, kot pa v času najstništva.

In na gostoto ter teksturo las ima največji vpliv genetika. V kolikor imata mama in oče tanke ter redkejše lase, bodo lasje otročka najverjetneje tudi tanki in redkejši.
Zato britje glave ali striženje ne bo spremenilo teksture las, saj z njima preprosto ne morete spremeniti genetike vašega malčka, ki pa je odločilna pri izgledu, teksturi in rasti las.

Namesto britja, raje nežnim in občutljivim lasem zagotovite nego z naravno otroško kozmetiko in pustite, da lasje zrastejo v svojem tempu in času.

2. MIT: Vseeno je s kakšnim šamponom umivaš otroške lase.

Kot smo omenili že v uvodu, so otroški lasje bolj krhki in nežni ter seveda s tem tudi občutljivi ter veliko bolj dovzetni do raznih poškodb.
Zaradi tega lahko šamponi za odrasle, ki vsebujejo agresivnejša čistilna sredstva, lase vaših malčkov zelo hitro poškodujejo in izsušijo lasišče.
Na prvi pogled dajejo lažen občutek, saj ustvarijo bogato peno, vendar je ta pogosto rezultat snovi v šamponu, ki so vanje dodani ravno v ta namen. V resnici pa nečistoč ne odstranijo tako učinkovito, zato resnično bodite pozorni, da pri vaših otrocih uporabljate otroško kozmetiko, ki je varna in namenjena njihovi negi.

Prvo pravilo pri ustrezni negi otroškega lasišča in las je, da otroški šampon ne vsebuje dodatnih dišav, silikonov in je hipoalergen.

Sami vam priporočamo naš Baby Sharky, naravni otroški šampon, ki je narejen iz skrbno izbranih sestavin ter zasnovan posebno za nego in čiščenje občutljivega otroškega lasišča.

Vsebuje tudi izvleček Aloe vere, ki pospeši obnovo las ter izvleček ovsa, ki pomirja in neguje občutljivo ter razdraženo kožo lasišča. Z njegovo uporabo občutljivim lasem zagotovite popolno nego, ki jo potrebujejo.


3. MIT : Če strižeš konice las, bodo ti rastli hitreje.

Če strižemo konice las, ti NE bodo rastli hitreje, saj so lasje sami po sebi ‘mrtvi’ in kar se dogaja na njihovih konicah ne vpliva na rast. Lasje rastejo pri koreninah, ki se nahajajo na lasišču.
Kot smo že omenili, je rast odvisna od genov in seveda tudi od pravilne nege lasišča.

Kot zanimivost pa naj omenimo, da lasje ob toplejših mesecih rastejo 10-15% hitreje kot v hladnejšem delu leta.
Ko je hladno, telo več krvi preusmeri v svoj center, kjer se nahajajo glavni organi, zato prekrvavljenost lasišča zmanjša, kar vpliva tudi na hitrost rasti naših las. Poleti pa je zaradi višjih temperatur tudi naše lasišče boljše prekrvavljeno, zaradi česar lahko pride do hitrejše delitve celic ter tudi hitrejše rasti las.

4. MIT : Da bodo lasje lepši jih je potrebno počesati 100x na dan.

Ta mit vsekakor ne drži, saj lahko s prekomernim česanjem še samo bolj poškodovani otroške lase.

Za česanje in razčesevanje las vašega malčka, uporabljajte glavnik s širokimi zobci ali pa krtačo iz nežnih in naravnih ščetin.
Lase nežno počesajte ter vedno začnite na konicah ter se nato postopoma pomikajte poti temenu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja