Naša misija

Včasih je manj več – to še posebej velja za nego kože naših otrok

Ko prvič postanete starši, se v poplavi otroških izdelkov zelo težko odločite kateri izdelki so primerni za nego kože vašega otroka. Tukaj vam pomagamo mi. S pravo izbiro izdelkov lahko namreč svojemu otroku nudite popolno nego in olepšate začetke otroku in sebi.

Pristna ljubezen

BabyBirdy smo ustvarili s pristno ljubeznijo do naših otrok in naravnih sestavin. Tudi zaposleni smo starši in predani svojemu delu, smo strastni in kreativni. Ravno zaradi predanosti in raziskovalnega duha naše izdelke nenehno izboljšujemo ter sledimo trendom.

Visokokakovostne formule

Otroška koža je tanka, občutljiva in slabo odporna na vplive okolja. S tem zavedanjem smo razvili formule, ki čistijo, negujejo, hranijo ter pomagajo pri vnetjih. Formule so posebej oblikovane za lajšanje rdečic in srbenja ter spodbujajo obnavljanje kože. Naši naravni rastlinski izvlečki in rastlinska olja ščitijo in negujejo nežno otroško kožo in vplivajo na njihovo dobro počutje.

BabyBirdy za nego kože vašega otroka

Brez slabe vesti

Lahko se zanesete na nas

Vsakdanjik z otroki je velika pustolovščina. Uživajte v čarobnih trenutkih, ki jih spremljajo umazane rokice in usta ter madeži od trave in blata. Naj naši malčki odkrivajo svet na svoj način.

Za higieno in nego pa bodo poskrbeli BabyBirdy izdelki. Nežni, varni in brez škodljivih snovi, saj sta za starše varnost in dobro počutje otrok na prvem mestu.

Razvito v Švici

Izdelano z ljubeznijo v Sloveniji.


Dermatološko testirano

Vsi izdelki so dermatološko testirani in certificirani.


Naravni izvor

Skrben izbor naravnih in sledljivih sestavin.


0% onesnaževanja

Izdelki ne vsebujejo silikonov, PEG-ov, mineralnih olj ali kemičnih barvil.


Zavoljo našega okolja

Skrbimo za okolje in izdelke ter embalažo nenehno izboljšujemo.


Izdelki niso testirani na živalih

Svojih izdelkov nikoli nismo in nikoli ne bomo testirali na živalih.

0% parabenov, silikonov, PEG-ov, mineralnih olj, sulfatov ali kemičnih barvil

Nega dojenčkov in morje sestavin

Hormonsko aktivne snovi, barvila, ki so alergena, umetni vitamini, rakotvorni konzervansi – tudi izdelki za nego dojenčkov in otrok lahko vsebujejo škodljive snovi, ki utirajo pot hudim in kroničnim boleznim.

Zakaj so ogroženi ravno najmlajši

Nežna otroška koža, kot zunanja pregrada, je do petkrat tanjša in v svoji celični strukturi ni tako trdna kot koža odraslih. Iz zgornjega sloja kože prodre vsaka snov, ki jo nanesemo, brez ovir v osnovno vezivno tkivo, od koder se razdeli in odloži v še nezrelem organizmu, torej v organih. Pomembne naravne funkcije in fiziološki presnovni procesi so tako lahko blokirani in motijo ​​zdrav razvoj otrok. Možne posledice so: alergije, astma, kronična dovzetnost za okužbe, hormonske motnje, rakave bolezni, motnje rasti, poškodbe živcev, draženje kože in bolezni, kot je nevrodermatitis.

Vredno je kritično preveriti sestavine.

Od leta 1997 morajo proizvajalci izdelkov za nego v Švici in EU sestavine navesti v skladu z Mednarodno nomenklaturo za kozmetične sestavine (INCI). Namen tega je ustvariti preglednost in pomagati potrošnikom pri odločanju o nakupu. Če pa si podrobneje ogledate sestavo, boste naleteli na številne, večinoma nenavadno zveneče izraze in kemijska imena, ki jih ni vedno enostavno razumeti. Kaj se skriva za tem? Katere snovi so neškodljive in katere zdravju nevarne? Za boljšo predstavo smo pripravili majhen pregled z najpomembnejšimi kategorijami in sestavinami:

Pri BabyBirdy se zavestno izogibamo naslednjim sestavinam:

mineralna olja

Mineralna olja so pridobljena iz nafte in nadomeščajo visokokakovostna rastlinska olja. Preko kože se naredi film, ki je na občutek sicer mehak in gladek, vendar koža ne more več dihati in njena sposobnost regeneracije se zmanjša. Ta plast je koži tuja in ne more trajno delovati ​​na kožno pregrado. Pod tem filmom se klice in bakterije še posebej dobro razmnožujejo – posledica sta lahko draženje in vnetje.

Mineralna olja se skrivajo pod naslednjimi imenovanji: mineral oil, vaseline, petrolatum, paraffinum liquidum, paraffinum subliquidum, cera microcristallina, microcrystalline wax, ozokerit, ceresin.

Preberi več


silikoni

Tako kot pri mineralnih oljih so tudi silikoni sintetično proizvedeni polimeri, ki se pridobivajo iz nafte. Njihove molekule so tako velike, da ne morejo prodreti skozi kožo: ležijo kot film na koži in laseh in dajejo videz mehkobe in negovanosti. Pri večkratni uporabi pa se silikoni naredijo trajno plast na koži in laseh in jih na ta način zatesnijo. Izmenjava hranil je otežena, koža in lasje ne morejo več pravilno dihati in si ne morejo več ustvariti lastne zaščitne plasti (lipidne pregrade).

Silikone prepoznate po končnicah -cone  ali -xane (npr:. polysiloxane, pimethicone, pethicone, pyclomethicone).

Preberi več


parabeni

Parabeni so kemično proizvedeni konzervansi, ki zagotavljajo daljši rok uporabnosti izdelkov. Kopičijo se v telesu in obstaja sum, da so kozmetična sestavina, ki povzroča alergije in hude kronične bolezni, kot so diabetes, hormonski rak, kot je rak dojk, testisov ali prostate, neplodnost ali začetek prezgodnje pubertete. Parabeni so še posebej nevarni za nosečnice, zarodke in majhne otroke.

Parabene je enostavno prepoznati po končnici -paraben (npr. methylparaben, ethylparaben, pentylparaben, benzylpa raben, phenylparaben, butylparaben, propylparaben, isopropylparaben, isobutylparaben).

Preberi več


PEG | surfaktant/emulgatorj

PEG (polietilen glikol) je kemična, v vodi topna molekularna spojina, ki se proizvaja na osnovi nafte. Uporablja se v številnih negovalnih izdelkih in deluje kot površinsko aktivna snov ali emulgator, torej kombinira vodo z oljem in tako izboljša njuno konsistenco. Emulgatorji pa na kožo vežejo tudi lastne maščobe kože, ki se med naslednjim umivanjem sperejo s kože (učinek izpiranja). Koža postaja vse bolj suha, izgublja svojo naravno pregradno funkcijo in postane bolj prepustna za škodljive snovi in toksine v okolju. Glavna snov polietilen glikola je etilen oksid. Ta snov je zelo strupena, mutagena, teratogena in rakotvorna.

PEG/PEG-derivat je možno prepoznati:

  • po kratici PEG v povezavi z določeno številko (npr.: PEG-8, PEG-15, PEG-32),
  • po obrazilu -eth v imenu snovi (npr. sodium laureth sulfat).

Preberi več


sintetična barvila

Sintetična barvila kozmetiki dodajo barvo. Ta so umetno narejena iz naftnih derivatov. Največja skupina sintetičnih barvil so azobarvila (katranska barvila). Pod določenimi pogoji se te sintetične snovi lahko razgradijo na sestavne dele, aromatične amine, ki lahko povzročijo alergije in v najslabšem primeru celo raka.

Sintetična barvila se prepoznajo po kratici CI za Colour Index in petmestno številko za njo (npr. CI 19140, CI 18050, CI 14720, CI 16035).

Preberi več

BabyBirdy: dobro za ljudi, živali in okolje.