0
×

V košarici ni izdelkov.

13 maja, 2021

NIKOLI NA SONCE BREZ ZAŠČITE

Bližajo se daljši in toplejši dnevi, ob katerih seveda z vašimi malčki preživite tudi več časa zunaj ob igranju na sončku.

Verjetno ste v zadnjem času slišale veliko o temi SPF zaščite ter kako pomembna je za preprečevanje okvar kožnih celic. Čeprav je še pred leti veljalo, da je sonček zdrav za vaše malčke, pa je sedaj mnenje stroke, da je pretiranjo izpostavljanje UV žarkom škodljivo za odrasle kot tudi za vaše malčke. Zato vedno ob igranju na zelenih površinah, uporabite ustrezno SPF zaščito.

Kako izbrati pravo UV zaščito?

Na tržišču obstajajo sončne kreme z naravnimi ali kemičnimi UV filtri. Slednje se še posebej odsvetuje pri malčkih, ki so mlajši od 6 mesecev, saj vsebujejo kemijske snovi, ki se vpijejo v kožo in tam absorbirajo UV žarke. Te lahko razdražijo malčkovo kožo ter celo povzročijo dermatitis kože. Zato vam bolj priporočamo izbiro krem z naravnimi – mineralnimi filtri. Ti ostajajo na površini kože in iz nje odbijajo UV žarke. Zaradi tega so tudi veliko prijaznejši do kože in primernejši za zaščito občutljive otroške kože. 

Kako otročke najboljše zaščititi pred soncem?

Kot osnovno pravilo velja, da se izogibajte direktni izpostavljenosti na soncu med 11. in 16. uro. Takrat je sonce najmočnejše in lahko pride do največjih poškodb kože. Ob igranju na sončku vedno na kožo nanesite SPF zaščito ter prav tako uporabite še fizično zaščito. To zagotovite z lahkimi oblačili, ki bodo pokrila kožo, vendar se zaradi njih vaš malček ne bo pregrel. Prav tako pa seveda ne pozabite na klobuček, ki bo dodatno zaščitil obrazek in glavo vašega otročka.

Koliko zaščitnega sredstva je potrebno nanesti?j pa narediti kasneje?

Da lahko SPF krema resnično nudi pravo zaščito, je pomembno, da jo na kožo nanesete dovolj.  Tukaj je pravilo univerzalno, za odrasle, kot tudi otročke, da se uporabi nekje 2 mg sončne kreme na kvadratni centimeter kože. Zaščito vedno nanašajte vsaj pol ure pred izpostavitvijo na soncu in jo obnavljajte vsake dve uri.

Kaj pa narediti kasneje?

Ne glede na to, da je koža vašega malčka imela SPF zaščito, se zaradi vročine in potenja, toliko hitreje izsuši. Zato mu po dnevu igranja na svežem zraku privoščite nežno kopel, ki bo ostranila sončno zaščito iz kože. Zato vam svetujemo naš Baby Sharky, ki je zelo nežen do občutljive otroške kože, vendar hkrati učinkovito odstrani vse nečistoče.
Po kopeli pa kožo dodatno navlažite z našim Baby Koala losjonom, ki neguje in ohranja njeno njeno zaščitno funkcijo.