Tvoja košarica

Podpora: info@baby-birdy.si

Brezplačna dostava za naročila nad 30 €
Dostava v 1-2 delovnih dneh

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja
Nazadnje posodobljeno: 29. 9. 2022.

Podatki podjetja
REBELLION PRODUCTS d.o.o.
Pelechova cesta 15
1235 Radomlje
Matična številka: 8656606000
Davčna številka: SI 17059607
E-mail: info@rebellion-group.ch ali info@baby-birdy.si

Dobrodošli na spletni strani www.baby-birdy.si!

Splošni pogoji poslovanja spletne strani, na kateri se trenutno nahajate, so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), s priporočili GZS ter mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Ti pogoji uporabe (»pogoji«, »pogoji uporabe«) urejajo vašo uporabo našega spletnega mesta na naslovu www.baby-birdy.si (»storitev«).

Če se s spodnjimi dogovori ne strinjate (ali jih ne morete upoštevati), teh storitev ne smete uporabljati. Prosimo, da nas o tem obvestite po e-pošti na info@baby-birdy.si, da bomo poskusili najti drugo rešitev. Ti pogoji veljajo za vse obiskovalce, uporabnike in druge, ki dostopajo do storitve ali jo želijo uporabljati.

Varovanje osebnih podatkov
Več o varovanju osebnih podatkov si lahko preberete v zavihku “Pravilnik o zasebnosti“.

Uporaba piškotkov
Več o piškotkih si lahko preberete v zavihku “Piškotki“.

Komunikacija
Z uporabo naše storitve se hkrati naročite na naše novice, tržne ali promocijske materiale in druge informacije, ki vam jih lahko pošljemo. Lahko pa se odjavite od prejema nekaterih ali vseh teh sporočil, tako da sledite povezavi za odjavo v prejetem e-mail sporočilu, ali pošljete e-poštno sporočilo na naslov info@baby-birdy.si.

Nakup
Ko želite kupiti izdelek ali storitev, ki je na voljo v naši spletni trgovini prek storitve »nakup«, boste morali posredovati nekatere osebne podatke, vključno s številko vaše kreditne ali debetne kartice, veljavnost kartice, naslov za izstavitev računa in podatke o odpremi.

Izjavljate in jamčite, da: (i) imate zakonsko pravico do uporabe katere koli kartice ali drugega plačilnega sredstva v zvezi z nakupom; in (ii) da so podatki, ki ste nam jih posredovali, resnični, pravilni in popolni.

Za lažje plačevanje in zaključek nakupa lahko uporabimo storitve tretjih oseb. S predložitvijo svojih podatkov nam dajete pravico, da te podatke posredujemo tretjim osebam v skladu z našo politiko zasebnosti.

Pridržujemo si pravico, da kadar koli zavrnemo ali prekličemo vaše naročilo iz katerega koli od naslednjih razlogov: razpoložljivost izdelka ali storitve, napaka v opisu ali ceni izdelka ali storitvi, napaka v vašem naročilu ali kateri koli drug razlog.

Pridržujemo si pravico zavrniti ali preklicati vaše naročilo, če obstaja sum goljufije ali nepooblaščene ali nezakonite transakcije.

Cene
Vse cene v spletni trgovini baby-birdy.si so navedene v EUR (€) in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV).

Način plačila
V spletni trgovini www.baby-birdy.si omogočamo naslednje vrste plačila:

  • s kreditno kartico (Mastercard in Visa – ob izbiri načina plačila s kreditno kartico, boste morali v za to označena polja vpisati podatke kreditne kartice);
  • s PayPal (ko zaključite z naročilom, boste preusmerjeni na PayPal spletno stran, kjer boste preko svojega PayPal profila dokončali nakup);
  • s plačilom po predračunu;
  • po povzetju (plačilo uredite ob dostavi paketa).

Dostava
Osnovna dostava v spletni trgovini www.baby-birdy.si znaša 2,99 EUR, express dostava znaša 4,99 EUR. Dostava je brezplačna v primeru, da je vrednost nakupa minimalno 50 EUR.

Vračilo blaga in kupnine – odstop od pogodbe
Kupec lahko kupljeno blago v roku 60 dni vrne nazaj v naše skladišče REBELLION PRODUCTS d.o.o., na Pelechovo cesto 15 v Radomljah, ali nas o tej želji obvesti po e-pošti (info@baby-birdy.si), brez da bi moral navesti razlog za svojo odločitev. Vrnjeni izdelki morajo biti nepoškodovani in v originalni embalaži. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Priložena mora biti tudi kopija računa. Vračila kupnine po pogodbah izvedemo v roku 60 dni od prvotnega nakupa po pogodbi. Kupec (potrošnik) v zvezi z odstopom od pogodbe krije samo stroške vračila blaga. V kolikor je kupec poleg naročila prejel darilo, mora pri odstopu od pogodbe vrniti tudi le-tega, pod enakimi pogoji kot preostalo blago.

Vsebina
Vsebina, najdena na tej spletni strani, je v lasti podjetja REBELLION PRODUCTS d.o.o.. Te vsebine brez našega izrecnega predhodnega pisnega soglasja ne smete distribuirati, spreminjati, prenašati, znova uporabljati, prenašati s spletne strani, ponovno nastavljati, kopirati ali jih v celoti ali delno uporabljati v komercialne namene ali za osebno korist.

Tekmovanja, nagradne igre in promocije
Za vsa tekmovanja, nagradne igre ali druge promocije (skupaj »promocije«), ki so na voljo prek storitve, veljajo pravila, ločena od teh pogojev uporabe. Če sodelujete v promocijah, preberite veljavna pravila dotične promocije in našo politiko zasebnosti. Če so pravila posamezne promocije v nasprotju s temi pogoji, veljajo pravila navezujoče se promocije.

Prepovedana uporaba
Storitev lahko uporabljate samo v zakonite namene in v skladu s pogoji. Strinjate se, da storitve ne boste uporabljali:

0.1. v namene, ki kršijo veljavno nacionalno ali mednarodno zakonodajo ali predpis;

0.2. za namene izkoriščanja, oškodovanja ali poskusa izkoriščanja ali škodovanja mladoletnim osebam na kakršen koli način, z izpostavljanjem neprimerni vsebini ali kako drugače;

0.3. za namene posredovanja ali nabave odpremljanja reklamnega ali promocijskega materiala, vključno z »neželeno pošto« in »verižnimi poštami« ali drugimi podobnimi zahtevami;

0.4. za namene lažne predstavitve ali poskusa predstavljanja kot podjetje, zaposlenega v podjetju, kot drugega uporabnika ali kot druge fizične ali pravne osebe;

0.5. za namene, ki kršijo pravice drugih ali so na kakršen koli način nezakoniti, izpostavljeni grožnjam, so goljufivi ali škodljivi ali povezani s katerim koli nezakonitim, goljufivim ali škodljivim namenom ali dejavnostjo;

0.6. za namen sodelovanja v kateri koli drugi dejavnosti, ki omejuje ali ovira uporabo ali korist storitve s strani katere koli druge osebe ali ki lahko, kot določimo mi, škoduje ali žali podjetje ali uporabnike storitve ali izpostavi odgovornosti.

Poleg tega se strinjate, da ne boste:

0.1. uporabljali storitev na način, ki bi lahko onemogočile, preobremenile, poškodovale ali škodovale storitvi ali motile uporabo katere koli druge strani, vključno z njihovo zmožnostjo, da prek storitve opravljajo dejavnosti v realnem času;

0.2. uporabljali robote, pajke ali katero koli drugo avtomatizirano napravo, postopek ali sredstva za dostop do storitve za kakršen koli namen, vključno s spremljanjem ali kopiranjem gradiva iz storitve;

0.3. uporabljali ročne postopke za nadzor ali kopiranje gradiva iz storitve ali za kakršen koli drug nepooblaščen namen brez našega predhodnega pisnega soglasja;

0.4. uporabljali naprave, programske opreme ali naloge, ki motijo pravilno delovanje storitve;.

0.5. prinesli viruse, trojanske konje, črve, logične bombe ali katere koli druge elemente, ki so nevarni ali tehnološko škodljivi;

0.6. poskušali nepooblaščeno dostopati do delov storitev, strežnika, na katerem je storitev shranjena, ali strežnika, računalnika ali baze podatkov, povezanih s storitvijo, da bi jih motili, poškodovali ali prekinili;

0.7. izvajali napadov na storitev z napadom Denial-of-Service ali porazdeljenim napadom Denial-of-Service;

0.8. sprejeli ukrepe, ki bi lahko škodovali ali izkrivili vrednotenje podjetja;

0.9. na kakšen drug način poskusili motiti pravilno delovanje storitve.

Analitika in analiza
Za spremljanje in analizo uporabe naše storitve lahko uporabljamo neodvisne ponudnike.

Mladoletnikom je uporaba prepovedana.
Dostop in uporaba storitev naše spletne strani je namenjena zgolj osebam, starejšim od osemnajst (18) let. S tem, ko dostopate do storitve ali jo uporabljate, jamčite in izjavljate, da ste stari vsaj osemnajst (18) let in imate polna pooblastila, pravico in zmožnost, da sklenete to pogodbo in spoštujete vse pogoje poslovanja in uporabe. Če niste polnoletni, vam dostop do storitve ali uporaba te storitve ni dovoljen.

Računi
Ko ustvarite račun pri nas, jamčite, da ste starejši od 18 let in da so podatki, ki nam jih posredujete, točni, popolni in posodobljeni. Netočni, nepopolni ali zastareli podatki lahko povzročijo takojšnjo ukinitev vašega računa.

Odgovorni ste za varovanje zaupnosti svojega računa in gesla, vključno z omejenim dostopom do računalnika in/ali računa. Strinjate se, da prevzemate odgovornost za aktivnosti vašega računa. Takoj, ko ugotovite kršitev varnosti ali nepooblaščeno uporabo vašega računa nas morate o tem obvestiti.

Prepovedano je uporabiti ime druge fizične ali pravne osebe ter ime ali blagovno znamko, ki je ni mogoče zakonito uporabljati brez ustreznega dovoljenja. Prav tako ne smete uporabljati žaljivega, vulgarnega ali nespodobnega uporabniškega imena.

Pridržujemo si pravico, da po lastni presoji zavrnemo storitev, ukinemo račune, odstranimo ali uredimo vsebino ali prekličemo naročila.

Intelektualna lastnina
Storitev in njena izvirna vsebina (razen vsebin, ki jih zagotavlja uporabnik), funkcije in funkcionalnost so in bodo ostale izključna last podjetja, ki jo upravlja BabyBirdy in njegovi dajalci licenc. Storitev je zaščitena z avtorskimi pravicami, blagovnimi znamkami in drugimi zakoni domačih in tujih držav. Naših blagovnih znamk ni dovoljeno uporabljati v povezavi z nobenim izdelkom ali storitvijo brez predhodnega pisnega soglasja družbe BabyBirdy.

Pravilnik o avtorskih pravicah
Spoštujemo pravice intelektualne lastnine drugih. Naše načelo je, da odgovorimo na kakršno koli trditev, če katera koli vsebina, objavljena v storitvi, krši avtorske pravice ali druge pravice intelektualne lastnine (»kršitev«) katere koli osebe ali entitete.

Če ste lastnik avtorskih pravic ali ste pooblaščeni za lastništvo avtorskih pravic in menite, da je avtorsko zaščiteno delo kopirano na način, ki pomeni kršitev avtorskih pravic, pošljite svojo zahtevo na naslov info@baby-birdy.si s pripisom »Kršitev avtorskih pravic« in priložite podroben opis domnevne kršitve vašemu zahtevku, kot je opisano spodaj pod »DMCA Notice and Procedure for Copyright Infringement Claims (Obvestilo DMCA in postopek za zahtevke zaradi kršitve avtorskih pravic)«.

Odgovarjate za škodo (vključno s stroški in odvetniškimi honorarji) zaradi napačne predstavitve ali zaradi kršitve katere koli vsebine, najdene v vaši storitvi in / ali prek vaše avtorske pravice.

Obvestilo DMCA in postopek za zahtevke zaradi kršitve avtorskih pravic
Obvestilo lahko oddate v skladu z Zakonom o digitalnih avtorskih pravicah (DMCA), tako da uradniku za avtorske pravice v pisni obliki posredujete naslednje podatke (za več podrobnosti glejte 17 U.S.C 512 (c) (3)):

0.1. elektronski ali fizični podpis osebe, pooblaščene za delovanje v imenu imetnika avtorskih pravic;

0.2. opis avtorsko zaščitenega dela, za katerega trdite, da je bilo kršeno, vključno z URL-jem (tj. naslovom spletnega mesta) lokacije, kjer se avtorsko zaščiteno delo nahaja, ali kopijo avtorsko zaščitenega dela;

0.3. identifikacijo URL ali drugo določeno lokacijo storitve, kjer se nahaja gradivo, za katero menite, da je bilo kršeno;

0.4. vaš naslov, telefonska številka in e-poštni naslov;

0.5. izjavo, da izhajate iz tega, da sporne uporabe ni odobril lastnik avtorskih pravic, njegov zastopnik ali zakon;

0.6. vašo izjavo pod zaprisego, da so zgornji podatki v vašem obvestilu pravilni in da ste lastnik avtorskih pravic ali ste pooblaščeni za delovanje v imenu lastnika avtorskih pravic.

Z našim zastopnikom za avtorske pravice lahko stopite v kontakt preko e-pošte na info@baby-birdy.si.

Poročanje o napakah in povratne informacije
Informacije in povratne informacije o napakah, predloge za izboljšave, ideje, težave, pritožbe in druge zadeve, povezane z našo storitvijo (»povratne informacije«), nam lahko pošljete neposredno na info@baby-birdy.si ali prek spletnih mest in orodij tretjih oseb. Potrjujete in se strinjate, da: (i) v povratne informacije ne smete vključevati, pridobljene ali izvedene pravice intelektualne lastnine ali katere koli druge pravice, naslova ali interesa; (ii) lahko ima podjetje razvojne ideje, podobne povratnim informacijam; (iii) povratne informacije ne smejo vsebovati nobenih zaupnih ali lastniških podatkov, ki pripadajo vam ali kateri koli tretji osebi; in (iv) družba ni dolžna varovati zaupnosti glede povratnih informacij. V primeru, da prenos lastništva povratnih informacij zaradi veljavne obvezne zakonodaje ni mogoč, podelite podjetju in njegovim povezanim podjetjem izključno, prenosljivo, nepreklicno, brezplačno, podlicenčno, neomejeno in trajno pravico do uporabe (vključno s kopiranjem, spreminjanjem, ustvarjanjem del, objavljanjem, distribucijo in trženjem) povratne informacije na kakršen koli način in za kakršen koli namen.

Povezave do drugih spletnih mest
Naša storitev lahko vsebuje povezave do spletnih mest ali storitev tretjih oseb, ki niso v lasti ali pod nadzorom družbe BabyBirdy.

Podjetje, ki ga upravlja BabyBirdy, nima nadzora in ni odgovorno za vsebino, politike zasebnosti ali prakse spletnih mest ali storitev tretjih oseb. Ne jamčimo za ponudbe teh podjetij/oseb ali njihovih spletnih strani.

Opisani pogoji uporabe so bili na primer ustvarjeni z brezplačno spletno aplikacijo PolicyMaker.io za ustvarjanje visokokakovostnih pravnih dokumentov katere je neodvisna tretja oseba prevedla v nemščino. Brezplačni Generator Splošnih pogojev poslovanja družbe PolicyMaker je enostavno in brezplačno orodje za ustvarjanje odličnih podlog za Splošne pogoje poslovanja za spletna mesta, bloge, spletne trgovine ali aplikacije.

Potrjujete in se strinjate, da podjetje ni neposredno ali posredno odgovorno za kakršno koli škodo ali izgubo, ki izhaja iz ali je povezana z uporabo takšne vsebine, takšnega blaga ali storitve, ki so na voljo na takšnih spletnih mestih ali prek storitve tretjih oseb.

Priporočamo vam, da preberete pogoje uporabe in pravilnike o zasebnosti spletnih mest ali storitev tretjih oseb, ki jih obiščete.

Izključitev garancije
Te storitve ponujajo podjetja na način »as is« in »as available« (»kot je« in »kot je razpoložljivo«). Podjetje ne daje nobenih izjav ali jamstev kakršne koli vrste, izrecne ali implicitne, v zvezi z delovanjem svojih storitev ali v njih vsebovanih informacij, vsebin ali materialov. Izrecno se strinjate, da na lastno odgovornost uporabljate te storitve, vsebino in storitve ali predmete, ki jih prejmete od nas.

Niti podjetje niti katera koli oseba, povezana s podjetjem, ne daje nobenih jamstev ali izjav glede popolnosti, varnosti, zanesljivosti, kakovosti, natančnosti ali razpoložljivosti storitev. Brez omejevanja zgoraj navedenega niti družba niti katera koli oseba, povezana s podjetjem, ne daje nobenih jamstev ali zagotovil, da bodo storitve, njihova vsebina ali katere koli storitve ali predmeti, pridobljeni s storitvami, točni, zanesljivi, brez napak, da storitve ali strežnik, ki so na voljo, ne vsebujejo virusov ali drugih škodljivih komponent ali da storitve ali katere koli storitve ali predmeti, pridobljeni s storitvami, drugače ustrezajo vašim potrebam ali pričakovanjem.

Družba s tem zavrača vsakršna jamstva, bodisi izrecne bodisi implicitne, zakonsko določene ali drugačne, vključno z, vendar ne omejeno na, garancijami o prodaji, kršitvi pravic tretjih oseb in ustreznosti za določen namen.

Navedeno ne velja za nobena jamstva, ki jih v skladu z veljavno zakonodajo ni mogoče izključiti ali omejiti.

Omejitev odgovornosti
Če zakon ne prepoveduje, boste odgovorni nam in našemu vodstvu, direktorjem, zaposlenim in agentom za vso posredno, kazensko, posebno, naključno ali posledično škodo, ne glede na to, kdaj ta nastane (vključno s pravnimi stroški in vsemi povezanimi sodnimi stroški v arbitražnem postopku ali morebitnem sodnem ali pritožbenem postopku, ne glede na to, ali se sproži pravni spor ali arbitražni postopek), najsi bo to v okviru pogodbenega dejanja, malomarnosti ali drugega nezakonitega dejanja, ali v povezavi s to pogodbo, vključno z, vendar ne omejeno na zahtevke za osebne poškodbe ali premoženjsko škodo, ki izhaja iz te pogodbe, pa tudi morebitne kršitve zveznih, državnih ali lokalnih zakonov, zakonov, pravil ali predpisov, tudi če se je podjetje prej sklicevalo na takšno možno škodo. Odgovornost podjetja v primeru odgovornosti je omejena na znesek, plačan za izdelke in/ali storitve, razen če to ni zakonsko prepovedano in v nobenem primeru ne bo povzročena posledična ali kazenska odškodnina. Nekatere države ne dovoljujejo izključitve ali omejitve kazenske, naključne ali posledične škode, zato prejšnja omejitev ali izključitev morda ne bo veljala za vas.

Zaključek
Vaš račun lahko takoj ukinemo ali začasno zaklenemo in onemogočimo dostop do storitve brez predhodnega opozorila ali jamstva, po lastni presoji brez kakršnega koli razloga in brez omejitev, vključno z, vendar ne omejeno na kršitev pogojev.

Če želite preklicati svoj račun, lahko preprosto prenehate uporabljati storitev.

Vse določbe pogojev, ki bi po svoji naravi morale preživeti odpoved, bodo preživele odpoved, vključno z, vendar ne omejeno na, lastniška določila, izključitve jamstva, odškodninami in omejitvami odgovornosti.

Veljavno pravo
Ti pogoji se urejajo in razlagajo v skladu z zakoni Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2), ki velja za sporazume ne glede na kolizijsko-pravne določbe.

V primer, da se pravice ali določbe teh pogojev niso uveljavile, se le-te ne izničijo. V primeru, da sodišče katerokoli določilo razglasi za neveljavno ali neizvršljivo, ostanejo ostale določbe teh pogojev še naprej v veljavi. Ti pogoji predstavljajo celoten dogovor med nami, v zvezi z našo storitvijo in nadomestijo vse predhodne dogovore, ki smo jih imeli v zvezi z našo storitvijo.

Spremembe v storitvah
Pridržujemo si pravico do umika ali spremembe naše storitve in vseh storitev ali materialov, ki jih nudimo prek storitve, po lastni presoji in brez predhodnega obvestila. Nismo odgovorni, če iz katerega koli razloga storitev v celoti ali delno ni na voljo kadar koli ali v katerem koli časovnem obdobju. Občasno lahko dostop do nekaterih ali vseh storitev omejimo za uporabnike, vključno z registriranimi uporabniki.

Spremembe pogojev
Pogoje lahko kadar koli spremenimo tako, da spremenjene pogoje objavimo na tej spletni strani. Vaša odgovornost je, da redno pregledujete te pogoje.

Vaša nadaljnja uporaba platforme po objavi popravljenih pogojev pomeni, da jih sprejemate in se strinjate s spremembami. Pričakuje se, da to stran redno preverjate, da boste seznanjeni z vsemi spremembami, saj bodo za vas zavezujoče.

S tem ko še naprej uporabljate naše storitve ali dostopate do njih tudi po začetku veljavnosti popravljenih pogojev, izrazite svoje strinjanje z njimi in se zavežete sprejeti nove pogoje. Če se ne strinjate z novimi pogoji, niste več pooblaščeni za uporabo storitve.

Klavzula o opustitvi in salvatorična klavzula
Nobena odpoved podjetja kateremu koli pogoju, določenemu v pogojih, ne pomeni nadaljnje opustitve tega pogoja ali odpoved kateremu koli drugemu pogoju ali morebitnemu neuspehu družbe pri uveljavljanju katere koli pravice ali določbe v skladu s pogoji. To ne pomeni odpoved tej pravici ali določbi.

Če katero koli določilo pogojev iz kakršnega koli razloga šteje za neveljavno, nezakonito ali neizvršljivo s strani katerega koli sodišča ali drugega pristojnega sodišča, se ta določba črta ali zmanjša na minimum, tako da preostale določbe pogojev še naprej obstajajo v celoti v veljavi in učinkovite.

Potrditev poslovnih pogojev
Z uporabo storitev ali drugih storitev, ki jih ponujamo, potrjujete, da ste prebrali te pogoje uporabe, se z njimi strinjate in se jih zavezujete spoštovati.

Kontakt
Prosimo, pošljite svoje povratne informacije, komentarje in zahteve za tehnično podporo po e-pošti na: info@baby-birdy.si.

Brezplačna dostava

nad 30.- €

Hitra dostava

s kurirsko službo GLS

Naravne sestavine

za zdravje vaših otrok

100% Varen nakup

PayPal / MasterCard / Visa